15 augusti 2015

Snabbvisit i Österbotten

Gul-röd vimpel vittnar om svenskspråkiga boende på Skutskärsören
En av fördelarna med ledighet är att man kan åka runt och hälsa på vänner och kollegor för ett möte i dess naturliga miljö så att säga. Det var just vad jag gjorde i mitten på denna vecka när jag flög upp till Vaasa i Finland för att hälsa på Staff Captain Nordman. Jag har tidigare bara varit i Vaasa en gång och då med M/T OMEGA AF DONSÖ för lossning av petroleumprodukter i oljehamnen. Jag minns att vi då besökte en lokal bar och Micke "Kubben" Ekberg förevisade hur man ska dricka Laphroaigh på rätt sätt. Den här gången dracks ingen Laphroaigh men däremot Gin Longdrinks i de klassiska vit-blårandiga burkarna.

En tur i skärgården med Speedboat
Efter upphämtning på flygplatsen så blev det sightseeing i omgivningarna och en riktigt god räksmörgås på Arken ute i skärgården. Vaasa är ju en kuststad och omges av en fin skärgård som vi också utforskade i och med en rundtur i speedboat under eftermiddagen samma dag som jag kom fram. Vistelsen fortsatte sedan med god mat, dryck och följande dag även en tur ut till deras sommarställe på Skutskärsören i Vaasa skärgård. En kanontrevlig snabbvisit i Österbotten.

Vy över Replot-bron i Vaasa skärgård
Nu är jag åter på hemmaplan och det stundar 40-årsfest till kvällen! Jag fick också ett synnerligen intressant samtal från min arbetsgivare Star Cruises för en tid sedan men mer om detta i framtida inlägg när alla bitar fallit på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar