07 september 2015

Årets resa med gänget #nä2015

Promenad över Stora Torget i strålande morgonsol
Sista helgen i augusti var det åter dags för de 10 glada gossarna att ge sig ut på äventyr, hemligt äventyr. Förra året var det ju cykling längs Göta Kanal och i år var det herrarna Trygg och Svanström som stod för arrangemanget. Vi övriga hade som vanligt ingen aning om vad det kommande dygnet skulle ha i beredskap när vi samlades vid Prostgården kl 08:00 den sista lördagen i augusti.

Först tog vi oss medelst apostlahästarna i riktning Stora Torget och det visade sig att första anhalten var Kommunstyrelsesalen i Rådhuset. Ett quiz gick av stapeln och det visade sig att jag, efter en ganska generös rättning, stod som segrare och fick dra första lotten när slumpen skulle avgöra vem som skulle åka i vilken bil. Det visade sig också senare avgöra vem som sov i vilken stuga.

Efter uppsittning i bilarna styrdes färden österut och självklart duggade spekulationerna tätt. Vart skulle vi ta vägen? På IKEA i Västerås intogs frukostbuffé, vilken starkt rekommenderas om man inte redan provat den, och när alla var mätta och belåtna dök varuhuschefen Mattias upp ur kulisserna. En timmes information om IKEA, ledarskap och en rundtur "behind the scenes" stod på programmet. Mycket intressant och givande.

Kalkbrottet i Forsby
Tillbaka i bilarna bar det av tillbaka åt Köpingshållet och vid Eskilstunaavfarten styrde vi av söderut. Kvicksund passerades utan broöppning och i rondellen utanför Eskilstuna ledde förstabilen oss mot Göteborg. Ja fast så långt åkte vi inte utan snart nog svängde vi av på 56:an och vidare söderut igen. Ett villospår lades ut vid Kungsörs Grus men färden fortsatte slutligen till en utsiktspunkt, iordningställd av Kalklinbanans vänner, med vy över kalkbrottet i Forsby. En guidad tur i kalkbrottet och i den numera övergivna stationen där linbanans tomma hinkar tidigare fylldes med kalksten för transport till Cementa i Köping. Ytterligare ett intressant och bildande stopp.

En av våra stugor i Herrfallet
Nu hade klockan dragit sig en bit in på eftermiddagen och vi var naturligtvis spända och nyfikna vad som skulle bli dagens slutstation. Den visade sig efter ytterligare en färd i bil bli Herrfallets Camping vid Hjälmaren. I två stugor fördelade vi oss och med Hjälmarens vatten ett stenkast från stugknuten kunde vi slå oss till ro för en trevlig kväll i goda vänners lag. Middagen avnjöts på Herrfallets Restaurang och därefter följde bastubad och dråpliga historier.

Väl arrangerat Andreas och Daniel och nästa års arrangörer lottades fram under årsmötet dag 2. Hammer och Wirén kommer att hålla i detta. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar