22 september 2015

Hem till gården

Vandring i Yorkshire Dales nationalpark
Ja precis så, Hem till gården, precis så såg det ut på hederna och i byarna runt trakterna av Yorkshire. Själva Emmerdale Farm ligger visst långt därifrån men omgivningen kändes likväl gemytligt bekant. Kan tyckas banalt att jämföra hela engelska landsbygden med en långkörare på TV men faktum kvarstår att mången svensk någon gång har sett Englands svar på "Våra bästa år" och därmed har en bild av hur det kan se ut.

Just landat i Edinburgh
Anledningen till att jag hamnade just där och just då var för att fira man gode vän Andreas 40-årsdag. Han har sedan tidigare kopplingar till trakten i och med sitt intresse för det lokala fotbollslaget så tillsammans med ytterligare en god vän begav vi oss i förra veckans andra dag mot Darlington i nordöstra England för några dagars semester och födelsedagsfirande. Norwegians Boeing 737-800 med John Bauer på stjärtfenan lämnade i tisdags gate 20 på Arlanda med färdplanen godkänd för Edinburgh i Skottland. Väl där passade vi på att ta en snabb lunch i solig park innan vi tog tåget söderut mot Darlington. Till en början såg jag inga som helst likheter med svenska SJ men när vi strax innan Durham blev stående på grund av signalfel så kändes genast situationen bekant. Darlo-Pete, som Andreas bekant i Darlington kallas, hämtade oss i Durham istället för att vi skulle bussas vidare när tåget ställdes in.

Alnwick Castle
Under dagarna i England fick vi bekanta oss med det Engelska pub-livet, ta en uppfriskande promenad genom kohagar och över ängar i det vackra Yorkshire-landskapet, besöka en gruva, inta en gemytlig och trevlig födelsedagsmiddag för Andreas och inte minst se slottet där Harry Potter spelats in samt shoppat lite på Europas största köpcentrum; MetroCentre i Newcastle. Flyget hemåt kunde sedan, i Norwegians regi, avgå något försenat från Manchester men till Stockholm var vi så gott som framme på utsatt tid.

Tack alla inblandade för en härlig vistelse i England!

Utsikt över torget i Darlington

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar