17 oktober 2015

Bio på engelska

Senaste bilden på vår drygt 100 meter långa sektion i byggdockan
Källa: Meyer Werfts webbkamera
Jobbet lunkar vidare på varvet och det har varit en vecka med flera långa möten och demonstrationer av system. Min före detta avlösare Erik som är den som sätter upp säkerhetsorganisationen på första båten, vilket sedan såklart kopieras över även till båt nummer 2, har varit här i Papenburg under senare delen av veckan för att diskutera lite Safety. Alltmedan kontorsjobbet fortlöper så vilar inte varvsarbetarna i bygghallen utan vår drygt 100 meter långa floating part som ska bli det första megablocket växer vidare. Huvudmaskineriet har lyfts på plats eftersom det är den delen av fartyget som inrymmer maskinrum bland annat.

Bion sedd från min balkong
I onsdags var det dags för en av månadens höjdpunkter här nere: biofilm som sänds på originalspråket engelska. Som de flesta vet är tyskarna barnsligt förtjusta i att dubba filmer med tyska röster istället för att behålla originalet och texta filmen. En gång i månaden på bion i Papenburg så sänds alltså en film på originalspråket och i onsdags var det MacGyver i rymden eller som den egentligen heter "The Martian" som visades. Vi var såklart på plats med så många som möjligt från kontoret för att visa vår support för detta initiativ. Papenburg har, för sin storlek, en väldigt fin och modern biograf måste jag säga. En helt okej film och eftersom jag bor granne med biografen så var det inga större svårigheter att hitta dit.

I samband med att Erik var på besök så var också vår AVP Nautical, Fredrik, med familj i Papenburg. Så en middag med gänget blev det i torsdags på en av de många restaurangerna i stan. Papenburg är ju något större en Köping men utbudet av restauranger och barer är betydligt större än vad skillnaden i befolkningsmängd är. Adriatic längs Hauptkanal rekommenderas och serverade en riktigt fin köttbit med råstekt potatis i sällskap av en krämig pepparsås. Mumsigt värre!

SuperStar Virgo
Jag har också under veckan varit i Meppen, som ligger 45 minuter med bil söder om Papenburg. Där besökte jag tyska motsvarigheten till Migrationsverket för att skaffa det dokument vi behövde för ansökan om turist-visum för Desiree. Dokumentet är nu på väg i original ner till Filippinerna så att Desiree sen kan besöka tyska ambassaden i Manila för att fortsätta ansökningsprocessen. Värt att nämna också att när jag klev in i vestibulen så möttes jag av en stor bild på SuperStar Virgo när hon drogs ut från varvet i slutet på 90-talet. Ett av de sista fartyg som drogs ut rättvänd ner för floden Ems, numera drar man ut fartygen med aktern först.

Helgen har varit lugn och kommer också så att förbli. Varit en sväng på kontoret under dagen idag och sitter just nu och tittar på Brynäs IF - Karlskrona på TV.

2 kommentarer:

 1. Hej Pontus, brukar läsa din blogg med intresse.

  Vi ses snart i Papenburg, skall ner och övervaka leveransen av Ovation i början av jan.

  /Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan! Kul, ja Ovation börjar verkligen ta form. Ses i januari då!

   Radera