08 oktober 2015

Efter en vecka på nya jobbet

Vita byxor i Hong Kong bytt mot snickarbyxor i Papenburg
Fotomontage: Pontus Jönsson
Så har jag sakteliga kommit in i jobbet på varvet och så sakteliga kommit in livet som invandrare i Tyskland.

Bild från Meyer Werfts kamera
Bygghall 6. 2015-10-05
Det dagliga arbetet på Star Cruises kontor inne på Meyer Werfts varvsområde består av möten, ritningsgranskning, inspektioner, rapporter och en del traskande mellan de olika bygghallarna. Den första stora sammanhängande delen anlände från Neptun-varvet i Rostock i början på veckan och placerades i den stora byggdockan akter om Royal Caribbeans OVATION OF THE SEAS som redan kommit en bra bit mot färdigställande. Så nu finns det något att bygga vidare på och likt ett jätte-lego kommer de olika blocken, som färdigställs runt om på området, att monteras på sin rätta plats. På Meyer Werfts hemsida finns en web-cam som visar just denna docka i "Halle 6". Bild från denna kamera uppdateras en gång i veckan och senaste uppdateringen gjordes i måndags 5 oktober. Man ser tydligt den då vattenfyllda delen av dockan som var redo att ta emot vår floating part som i och med nästa uppdatering borde bli synlig i bild. Webbkameran kan hittas via länken här nedan: http://www.meyerwerft.de/en/meyerwerft_de/werft/das_unternehmen/webcam/webcam.jsp

VW Passat 2.0 TDI BlueMotion
Det mesta praktiska börjar falla på plats också. Tjänstebilen, en VW Passat, får rulla dagligen mellan hemmet i Papenburgs centrala delar och varvet men har än så länge inte varit ute på någon längre utflykt. Ett stort plus är att den är utrustad med navigator så att jag slipper köra vilse här nere på tidigare outforskad mark. Vi får se vad helgen har att erbjuda, enligt väderprognoserna ser det ut som mestadels solsken under lördag och söndag. Kanske det kan ges möjlighet för lite fotografering i området även denna helg.

Interiörbild från "min" Passat
Några bilder inne från varvet kan jag tyvärr inte bjuda på i någon större utsträckning på grund av säkerhetsföreskrifter utan får hänvisa till webbkameran ovan istället.

1 kommentar: