03 oktober 2015

Några inledande ord från Papenburg

Min gata i stan. Trevligt längs kanalen som går genom byn.
Så är jag då på plats i min nya lägenhet i en ny stad som ligger i ett nytt land och som betyder början på ett nytt jobb.

Ombord SAS Airbus A321
Det var full fart ända till slutet hemma i Köping eftersom flyttpackning varvades med respackning och allt skulle förhoppningsvis vara färdigt i onsdags kväll. Så blev det också till största delen och framför allt var packningen för resan till Tyskland färdig och bestod av två stora väskor och ett handbagage. SJ skötte sig exemplariskt och 06:10 i torsdags morse avgick tåget mot Stockholm. Jag klev dock av i Västerås redan för att byta färdsätt till buss sista biten till Terminal 5 på Arlanda flygplats. Bus4You rekommenderas, sköna säten, smidigt och fint, på tid och allt.

På Arlanda var det dock lite mer kaosartat eftersom bagagebandet i SAS-delen av terminalen hade stoppat abrubt. Jag checkade in i automat och fick ut mina taggar som omsorgsfullt applicerades på respektive väska och normalt sett stegar man vidare mot Self Service-bandet och lämnar in väskan själv. Nu var det dock köer redan eftersom allt stod stilla och det tog ungefär en timma innan bandet rullade igång igen och jag kunde lämna in väskorna. Skönt att jag hade gott om tid men såklart var jag lite nervös innan allt löst sig. Resten av resan gick dock jättebra, bytet i Köpenhamn gick smidigt och där mötte jag Electronic Alex som också var på väg till Papenburg. I Amsterdam kom en taxi och mötte upp för den 2.5 timma långa bilresan till Papenburg. Jag släpptes av vid min lägenhet och fick bekanta mig med den och stan lite.

Hauptkanal i Papneburg
Väderkvarn i centrum
I fredags morse fick jag skjuts till Star Cruises site office inne på varvsområdet och en dag fullspäckad med registrering på rådhuset, uthämtning av arbetskläder, uthämtning av tjänstebilen, rundvandring på varvet, säkerhetsgenomgång för varvsområdet och bankmöte med mera tog sin början. Dagen avslutades med en trevlig middag med nya kollegorna och chefen. En mycket givande första dag i Papenburg alltså. Under helgen firas 25-årsjubileum av Tysklands enande så de flesta inrättningar håller stängt. Det gav mig möjlighet till en långpromenad och utforska omgivningarna samt att läsa ifatt lite inför jobbstart på måndag morgon.

Pittoreska omgivningar och trevligt folk får sammanfatta de första intrycken av Papenburg och varvet. På återskrivande framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar