09 november 2015

Finbesök här nere

Bild från varvets besökscentrums informativa skärmar
Foto: Lars Jönsson
I helgen som just gick så fick jag besök av mamma och pappa här i Papenburg. De flög till Bremen i fredags och tog sen tåget till Papenburg, en resa som blev lite längre än tänkt på grund av olycka på spåret mellan Bremen och Oldenburg. Så en smärre omväg gjorde att de anlände något senare än beräknat men desto skönare att väl vara framme. Vi har ätit gott, druckit gott och sett oss omkring i omgivningarna. Höjdpunkten var besöket på varvets besökscentrum som verkligen kan rekommenderas. Interaktivt, informativt och välgjort är väl tre ord som bra sammanfattar det vi fick vara med om i lördags eftermiddag. En engagerad engelskspråkig guide gjorde ett gott jobb med att lotsa oss genom varvets historia och spännande fakta.

Blocktillverkning i Halle 5
Foto: Lars Jönsson
På en av bilderna pappa tog så kan man se hur det kommer att se ut här någon gång i februari när våra två megablock dragits ut och väntar på att Ovation of the Seas ska dras ut ur Halle 6. När hon väl är förtöjd vid kaj utanför det gigantiska "garaget" så drar man in våra megablock och fortsätter byggandet med full kraft. Vi passerade också genom den mindre hallen (Halle 5) där SuperStar Virgo och SuperStar Leo en gång byggdes och där man just nu använder ytorna till att förbereda olika block som sedan ska plockas in i byggdockan och sättas på plats ombord.

På söndagar är allt stängt i Tyskland så vi passade faktiskt på att ta bilen till Holland. Närmare bestämt Groningen. Där fanns mycket affärer och vi strosade runt i centrum och fortsatte på det inslagna spåret med god mat i och med en mastig lunch på stan. En trevlig helg och kul att få visa upp Papenburg i all sin enkelhet. Föräldrarna återvände samma väg som de kom idag på förmiddagen och nu väntar jag såklart på nästa besök. Desiree! Än har vi tyvärr inte hört något från tyska ambassaden men jag är fortfarande optimistisk att visumet ska släppas i tid innan avresa på fredag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar