18 november 2015

The Eagle has landed

Desiree i holländskt höstrusk
Äntligen kunde jag ta emot min Desiree på Amsterdams flygplats i lördags eftermiddag. Så gott som i tid satte Qatar-kärran ner landningsställen på holländsk mark och efter en smidig hantering i passkontroll och baggagutlämning så kom hon ut genom dörrarna vid Arrivals 3 där jag stod och väntade med blommor och ballonger. Skönt att allt har flutit på enligt plan och att vi kan vara på samma ställe ett tag igen efter 4 månader med videosamtal och chattmeddelanden.

Utanför hotellet på
Dam Square
Bilresan till Amsterdam från Papenburg tar dryga 2.5 timma så när vi ändå var i krokarna hade jag bokat ett hotell i centrala Amsterdam där vi spenderade en natt innan vi satte oss i Passaten och styrde hem till Papenburg. Amsterdam är en härlig stad måste jag säga, det var första besöket där som turist, och jag blev imponerade. Inte det lättaste att ta sig fram i trafiken dock med alla fotgängare och cyklister på smala gator och passager. Hotellet låg mitt i smeten och med en del vägarbeten som blockerade den tänkta rutten fick GPS:en jobba hårt för att ta oss fram till hotellets entré. Väl där kunde bilen lämnas över till hotellets garage och vi tog oss runt till fots.

På kvällen tog vi en promenad i omgivningarna och hamnade på ett Argentinskt Steakhouse för en god bit kött och gott vin. Inte alls dumt men duggregn och mörker gjorde nog att Amsterdam inte riktigt kom till sin rätt trots allt. Efterföljande morgon vaknade jag upp till ett "HAPPY BIRTHDAY" eftersom det var min 36:e födelsedag i ordningen. Nu hade duggregnet bytts mot uppehåll men den milda brisen från kvällen före hade nu nått kulingstyrka. Det hindrade dock inte oss från att promenera lite till och från hotellet som låg mitt emot Kungliga Palatset tog vi oss längs en av de många shoppinggatorna förbi några kanalbåtar till centralstationen. Där började regnet igen och nu var det inte behagligt längre, vi tog oss tillbaka mot hotellet men på vägen hann paraplyerna vändas ut och in ett flertal gånger.

Kväll vid Amsterdams kanaler
När det var dags att hitta ut från Amsterdam hade förutsättningarna ändrats något. Tydligen var en stor del av gatorna kring hotellet avspärrade och på något sätt lyckades vi trots allt ta oss runt dessa till följd att vi till slut hamnade på en lång aveny, kantad av kravallstaket och mängder med folk. Där gled vi fram i ensamt majestät och insåg att det förmodligen skulle ske någon sorts parad eller liknande. En vänlig polis vinkade oss åt sidan, öppnade upp ett hål i kravallstaketet och visade oss rätt väg därifrån.

Nu har det gått några dagar och Desirees betyg på Papenburg är gott även om hon tycker det är lite väl lugnt och väldigt mörkt. Skönt att hon är här i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar