21 december 2015

Försöker hitta julstämning

Stämningsfull julmarknad i Meppen
Jag vet att det är många med mig som söker efter lite julstämning. Det går inte att sticka under stolen med att lite snö märkbart hade förbättrat oddsen att hitta just denna stämning. Att sen temperaturen helt gått i spinn gör ju inte saken bättre, det är inte ens i närheten av nollgradigt. Midsommarväder!

Vi gjorde i alla fall ett försök när vi, helt oplanerat, halkade in i centrala Meppens julmarknad i lördags. Vi skulle dit för att handla lite grejer och när vi hade parkerat bilen och kom ut ur parkeringshuset hörde vi julmusik spelas ett stycke bort. På torget vid rådhuset hittade vi en blåsorkester som spelade stämningsfull musik, mängder med små friggebodar där det serverades Glühwein och till och med en skridskobana mitt i allt. Massor med folk och härlig stämning men nog hade ett täcke vit snö förhöjt julkänslan ytterligare.

Julläsning från Meyer Werft
På kontoret har under förra veckan allehanda julgåvor från när och fjärran trillat in. Till större delen har dessa utgjorts av godis och marsipan i alla dess former. Förrädiskt för en gottegris som jag. Varvet själva körde på en nyttigare julklapp och på mitt bord trillade det in en bok om Norwegian Cruise Lines nya generation fartyg. Lysande för en båtnörd som jag!

Vi drar oss hemåt mot Köping snart och Passaten får bekänna färg på en 112 mil lång roadtrip. Färja över Fehmarn blir det också och det är väl det närmaste sjöliv jag kommer på ett tag kan jag tro.

GOD JUL alla kära bloggläsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar