09 december 2015

Kölsträckning

Block nr 2 hänger i kranen i väntan på att sänkas ner på plats i dockan
Startskottet för nästa megablock
I förra veckan var det dags för den officiella kölsträckningsceremonin för S.711 här på varvet. Kölen är som ni säkert förstår redan sträckt för längesen i och med att vi redan har ett färdigt megablock flytande och väl förtöjt vid utrustningskaj. Däremot så var det först nu man kunde göra den så kallade "penny laying ceremoni" där man placerar ett mynt i dockbotten och sedan sänker ner ett block ovanpå. Detta ska ge tur och är inget man vågar sluta med eftersom som varvets ägare Bernard Meyer nämnde i sitt tal så är skeppsbyggarbranschen väldigt skrockfull. Vår ägare och koncernchef Tan Sri Lim var också på plats naturligtvis och tillsammans med Dream Cruises VD, Thatcher Brown, och några fler i ledningen kunde även vi alla i Site-teamet bevittna detta under pompa och ståt. Trevlig tillställning!

Dagen efter denna begivenhet var det dags att ta Passaten mot Bremen och parkera den säkert i Parkeringshus P2. Desiree och jag kunde sen traska bort de 150 metrarna till Ryanairs terminal för att åka hem på första besöket i Sverige sen jag kom ner hit. Flytt stod på programmet i och med att jag köpte ny lägenhet strax innan jag drog ner till Papenburg. Så efter lite ärenden under fredagen kunde vi vakna upp till en dag i kartongbärandets tecken och när skåpbil väl kvitterats ut från macken så var det bara att med goda vänners hjälp fylla den. Tre lass tog det att tömma lyan och därefter avnjöts välförtjänt pizzabuffé för hela gänget. Skönt att ha flytten gjord och nu återstår bara att plocka i ordning i nya lägenheten men det får anstå till nästa ledighet över jul.

Helgen innehöll också kalas för mormor som snart fyller år och träff med systrar och systerson. En härlig men fullspäckad helg. Nu åter i Papenburg och ikväll stundar faktiskt julfest med hela kontoret. Mysigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar