15 januari 2016

Ett fartyg som heter PAPENBURG

M/S PAPENBURG lastad med en del av förskeppet till 711
Passande namn för ett fartyg som ofta kommer till varvet kan tyckas. Visst är det så och det här fartyget går i skytteltrafik mellan de olika varven i Tyskland och Polen som bygger en del stålsektioner, så kallade block, på uppdrag av Meyer Werft. Hur många block hon kan ta med sig åt gången beror naturligtvis på dess storlek och vikt. När jag knäppte bilden ovan genom kontorsfönstret så kom hon med ett block som utgör större delen av förskeppet och hade då hämtat detta i Gdansk. Eftersom det inte blir mycket sjöliv här på vårt site office så tycker vi såklart att det är kul när vi får se lite sjöfart utanför fönstret. Jag har hållt lite koll på PAPENBURG på MarineTraffic och hon slussade ur Kielkanalen igår och är framme i Gdansk i morgon igen för att hämta nya "delar" till vårt stolta nybygge.

"Samling kring pumpen"
Under de två första veckorna efter julledigheten har jag vid några tillfällen stöttat kollegorna med färginspektioner. Varje eftermiddag kommer en lista över de inspektioner som ägarens representanter bjuds in till nästkommande dag. Det gäller både inspektioner för färg, för stål och för outfitting mm. Inspektionernas antal kan variera kraftigt och varje inspektions omfattning är också väldigt skiftande men med basis av den listan kan vi planera för hur vi lägger upp strategin. För färginspektionerna så träffas varvets representater, underleverantörerna som utför själva arbetet, färgtillverkarens representanter samt ägarens dito vid Kantina 2 klockan 08:15 varje morgon. Då delar man upp sig och ger sig iväg till de olika ställen som inspektionerna ska utföras på. Kul att byta ut datorskärmen och safety-planerna mot overallen och torrfilmstjockleks-mätaren emellanåt.

Nu är det helg och vi har inga direkta planer. Blir nog en utflykt i omgivningarna och även om det inte är lika kallt som i Sverige så väntas trots allt temperaturer under nollan under helgen och nästa veckas första dagar.

Trevlig helg!

2 kommentarer:

 1. Hej, Pontus!
  Jag har följt dig sedan januari 2011 då du var i Corner Brook och jag tycker fortfarande det är trevligt att läsa din blogg.
  Jag instämmer i hyllningskören och gratulerar dig och din söta brud och hoppas att ni får många lyckliga år tillsammans. Själv har jag bara varit gift i 50 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket. Alltid gott att höra från en trogen läsare!

   Radera