25 januari 2016

När vintern slår till står trafiken still

Megablock 2 tar form i hallen.
Källa: MeyerWerft Webcam
Igenkorkat i rondellen
Jag hade tidigare fått berättat för mig att när det kommer snö till Papenburg då gäller det att ta höjd för trafikproblem när man ska åka till jobbet. Även om det inte tog 2 timmar som det "hotades" med så var det i alla fall ett par dagar i förra veckan då det istället för 12 minuter tog 36 minuter att komma från hemmet till jobbet. Det är inte bara väglaget som kan vara en bandit utan kyla i sig är nog så stor motivation för folk som normalt cyklar att ta bilen till arbetsplatsen. För det blev faktiskt flertalet minusgrader och ett par decimeter snö här nere i Tysklands nordvästligaste delar och det är de inte vana vid. Så kombinationen av en och annan försiktig general, en hel del fler bilar på vägarna och det faktum att det bara finns en väg att välja till varvet så korkade det ihop sig stundtals. Trafikkaos i lilla Papenburg hade kunnat ge rubriker i vilken världstidning som helst.

Heja Brynäs IF
Desiree uppskattar allt vad snö heter så naturligtvis blev det en promenad i det snöiga landskapet och det fanns till och med tillräckligt med snö för att göra snögubbe. Vad bättre att pryda den med än en Brynäs-mössa? Galant! Brynäs har det ju lite tufft för tillfället så vi hoppas att denna vinterman i Brynäs-skrud kan vända den senaste tidens negativa trend. Fast bilden som sådan har några dagar på nacken, i fredags natt vände termometern uppåt och all snö är borta nu. I stället bjöds vi på + 10 grader i morse och med lite solsken kändes det nästan vårlikt under dagen som gick. Det går fort här i Papenburg, inte bara inne i bygghallarna på varvet.

Megablock nummer 2 tar form inne i hall 6 och i nästa månad är det dags för OVATION att dras ut ur hallen och därmed dags för våra båda flytdelar att ta plats för ihopsvetsning inomhus. Sen står det inte på förrän vi har en hel båt att börja inreda. Spännande tider såklart och jag ska försöka hålla er uppdaterade så mycket jag bara hinner och kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar