28 februari 2016

Steel Cutting

Dream Cruises fartyg nummer två
Förra veckan var det dags för det officiella startskottet för fartyg nummer två med varvsnummer S.712 och som ska ges namnet WORLD DREAM.

Min tur att signera
Foto: Jonny Mehtola
Detta sker normalt med en så kallad "Steel Cutting Ceremony" på varvet. Varvsledningen tillsammans med site team och vår ledning samlas i den del av varvet där man skär ut stålet. Efter ett tal av varvets ägare så trycker man samtidigt på startknappen och startar samtidigt processen för första stålbiten till fartyget vid sidan av ett utsnitt av fartyget i profil. Den profilen tas sedan upp för att signeras av samtliga närvarande. Vi passade såklart på att titta förbi och bevittna denna historiska ceremoni. Kul att kunna närvara ända från start för den här båten, Steel Cutting för S.711 som vi tar leverans av i höst hade skett långt innan jag kom till Papenburg.

De flesta här ser lite extra fram emot just 712:an eftersom det är fartyget många kommer att tjänstgöra på efter att vårt värv här i Tyskland är till ända. Nåväl, först och främst leverans av 711 och nu i veckan tömdes dockan igen och fartygets två stora delar har nu blivit en. Inom en månad kommer bog- och akterdelarna också att vara på plats och snart nog kan vi se det första megablocket för Norwegian Cruise Lines nästa fartyg docka in akter om oss och ytterligare ett kryssningsfartyg tar form på Meyer Werft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar