06 mars 2016

Power walk runt stan

Varvet sett från sluss-sidan.

En perfekt runda att promenera på lediga dagar är att knalla bort mot varvet, över slussen och tillbaka på Völlen-sidan mot centrum igen. Jag tog en sån runda häromdagen med min kameraväska på ryggen och passade på att ta några bilder på området runt Papenburg stolthet Meyer Werft.

Konkurrentens båt vid utrustningskaj
Ovation of the Seas ute vid utrustningskajen utgjorde ett bra tillskott i bilden och det är inte utan att man imponeras av hur stora fartyg det byggs här. Mitt inne i landet ligger detta varv som blivit världskända för sin kvalitet och förmåga att bygga utmärkta fartyg. När dessa bjässar är färdiga ska man sen dra ut fartyget, baklänges, längs floden Ems vilket såklart är något som kräver ordentlig planering och perfekta förhållanden för att kunna genomföras. Två gånger per år måste man stänga slussar i floden, sen till och med pumpa in ytterligare vatten för att få en nivå som medger denna passage. Denna del av skeppsbyggnadsprocessen är naturligtvis något ett varv beläget vid kusten inte skulle behöva bekymra sig om.

Hursomhelst en nästan 9 kilometer lång power walk med inslag av fotografering gör alltid susen en fin men kylig vinterdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar