02 mars 2016

Vattenskada

Tysk torkningsanordning
För en tid sen kom jag hem efter jobbet och fann att man brutit upp hela balkonggolvet. Det visade sig senare att man även brutit bort en del av listen i vardagsrummet. Jag började nu ana oråd eftersom jag inte fått någon förhandsinfo om att något arbete skulle utföras i lägenheten. Jag insåg att det förmodligen var nått av mer akut karaktär. Mycket riktigt.

Jag fick veta att en målare skulle komma nästa dag och därefter skulle det komma folk för att torka upp vattenskadan. Så när jag kom hem och fann en gigantisk torkanordning som väsnades rejält och ena halvan av vardagsrumsgolvet uppbrutet och den andra full med slangar var jag inte helt förtjust. Tydligen ska denna stå och gå under tiden jag inte är hemma i 2-3 veckor för att torka ur all fukt. Dräneringen under balkongen fungerade viss inte och vatten hade blivit stående en längre tid. Därifrån hade det av någon anledning kunnat rinna in i väggen och vidare under vardagsrumsgolvet. Jag är inte riktigt uppdaterad på byggstandarder men det låter korkat att detta ens kan vara möjligt.

Hur som helst jag har nu fått en ny morgonrutin när jag öppnar ett fönster på glänt, drar ut totalt tre slangar på balkongen, och startar maskinen innan jag lämnar lyan. När jag kommer hem på eftermiddagen är det samma rutin fast i omvänd ordning som gäller. Jag lever i en byggarbetsplats just nu men förhoppningsvis blir det ordning och reda snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar