14 april 2016

En viktig promenad man hjärna gör

10,13 kilometer runt Papenburg, inklusive passage av varvet så klart
En av de dagar på året som mången Köpingsbo tar sig i kragen och tar en rejäl promenad, oavsett väder, är den söndag när Bissen Brainwalk arrangeras. Bygdens son, Mattias "Bissen" Larsson, framgångsrik bandyspelare och nu minst lika framgångsrik insamlare av pengar till förmån för Hjärnforskningen. Sedan han själv fick en stroke för ett antal år sedan har han kämpat och kämpat dels för att få orken tillbaka och för att kunna gå en mil igen.

Första året var det en enkel facebook-uppmaning att de som ville kunde gå med Bissen för att peppa honom att klara sitt mål. Sedan dess har det växt sig mycket större och idag är det en fond som håller i pengarna och liknande promenader sk "Bissen Brainwalks" görs runt om i landet. Gå hjärna in på deras hemsida för att läsa mer om detta fantastiska initiativ och för att se hur du själv kan bidra samt var närmaste Brainwalk hålls för din del. http://www.bissenbrainwalk.se

I år gick eventet av stapeln 10 april i Köping och ett rekordstort antal "promenanter" startade från Stora Torget i Köping kl 14:00. Samma tid tog jag på mig min Brainwalk-mössa och traskade 10,13 kilometer runt Papenburg för att också jag bidra. Med ett lätt "swish" kunde jag också skänka en slant som kan vara med att göra gott för framtida forskning. I år kunde Bissen Brainwalk till exempel donera hela 1 miljon kronor till Hjärnforskningen tack vara Bissens fantastiska engagemang! Strongt jobbat!

Tycker ni förresten att inläggen kommer alldeles för sällan så glöm inte att följa pontos.se både på Facebook och Instagram där det plötsligt kan dyka upp en bild eller två med lite tätare mellanrum. För er som inte har egen Facebook eller Instagram kan se Facebook-flödet här på bloggen om ni surfar in på datorn (i bloggens högerkant).

Facebook: facebook.com/pontos.se
Instagram: @pontos.se

Just nu är jag nere i Kroatien för inspektion av shell doors till båt nummer 2 men mer om detta i nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar