03 april 2016

Ett konstverk ska ta form på utsidan

A voyage of a lover's dream
Allt vanligare blir det att kryssningsfartygens utsida smyckas av någon form av graffiti. Det började väl i ganska enkel skala med några stjärnor eller några vågliknande linjer och dylikt. Det har dock på senare tid getts mer och mer möjlighet för mer eller mindre kända konstnärer att se de kritvita kryssningsfartygens skrovsidor som en omålad duk. En canvas som måste fyllas med färg och form som ger fartyget dess unika identitet. Nu har Genting Dreams skrovdekoration äntligen blivit offentlig och jag passar på att visa upp den här på bloggen.

För Norwegian Escape som levererades i höstas från Meyer Werft så hade en konstnär med maritim inriktning framför allt med fokus på de djur som lever i havet fått chansen. Guy Harvey valde att ge svärdfisken en prominent placering på Escapes bog och ett i övrigt riktigt snyggt arrangemang i övrigt. Såklart var det med spänning vi inväntade förslagen på hur Dream Cruises första fartyg skulle målas. Med tanke på Asien-fokuset så föll valet på en popkonstnär vid namn Jacky Tsai, en man upppvuxen i Asien men bosatt i England som blandat västerländsk och österländsk konst och kultur hej vilt.

Resultatet blev "A voyage of a lover's dream" eller på svenska "En resa av en älskares dröm" och en kärlekshistoria mellan astronaut och en sjöjungfru. Längs det 335 meter långa fartyget kommer närmare 30 olika färger att illustrera denna resa och resultatet kan skådas på bilden ovan. Fartyget kommer att anta en något rosa ton med Pantone Rubine Red C som tongivande kulör och ger Dream Cruises första färdiga produkt ett unikt och spännande utseende.

Jag passar också på att länka till en video som visar lite hur det är tänkt att se ut inombords och ute på däck på denna lyxkryssare som vi just nu bygger här i Papenburg. Källa: Eric Cruise and Travel blog https://ericcruiseshk.wordpress.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar