28 april 2016

På tjänsteförrättning i Kroatien

Germanwings stod för transporten från Düsseldorf till Split
Även om det var ett tag sen jag skrev så minns jag med bestämdhet att jag utlovade att berätta mer om min resa till Kroatien.

Hamnen i Vela Luka
Det som föranledde resan var inspektion av shell doors, alltså de dörrar i skrovsidorna ämnade för till exempel proviantering, tendring, sophantering, ombordstigning etc. 7 stycken dörrar skulle inspekteras och provköras nere på fabriken i Blato på ön Korcula utanför Split. Jag hade sällskap av två personer från varvet och tillsammans flög vi ner från Düsseldorf direkt till Split för att sedan ta oss vidare med katamaran ut till ön. Man bor som regel inte i Blato utan i hamnstaden Vela Luka där också katamaranen förtöjde. Ett fantastiskt väder och en väldigt pittoresk stad, om än fortfarande sömndrucken i väntan på full turistsäsong.

SAS från FRA till ARN
Inspektion i två dagar följdes av hemresa ända till Sverige men först koventionell färja från Vela Luka tillbaka till Split, därefter flyg till Stockholm via Frankfurt. I Stockholm fanns nämligen resten av familjen Jönsson samlade för firande av pappa Lars födelsedag. God mat, bowling och trevligt umgänge kan närmast på pricken beskriva den helgen och efter en måndag hemma i Köping flög jag tillbaka till Tyskland på tisdagen.

Medan jag var borta så lyftes det sista blocket på plats och GENTING DREAM är nu ett komplett fartyg skrovmässigt. Återstår gör nu att fylla henne med innertak, väggar, dörrar, barer, köksutrustning, hytter och allt annat som hör ett modernt kryssningsfartyg till. Nu känns det som att det går undan för det händer saker hela tiden.

Mormor och moster i hallen
I helgen fick jag besök av mormor och moster som nyfiket inspekterade Papenburg med omgivningar. En mycket trevlig helg som avslutades i måndags med ett besök på varvet. Damerna var mäkta imponerade över detta bygge.

Sist men inte minst så fick jag äntligen styra bilen mot Hamburg i tisdags för att möta min älskade fru. Nu har visumfrågan löst sig och enligt uppgift kan hon nu få stanna här i Tyskland ända tills dess att båt nummer två WORLD DREAM är färdig för leverans. Goda nyheter med andra ord!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar