08 maj 2016

Ett färdigt fartyg - i miniatyr

En av modellerna av Dream Cruises första fartyg
För en tid sen så levererades fartygsmodellerna av GENTING DREAM till lagret där vi förvarar det gods som står som ägarens ansvar. En av de mindre insåg vi skulle passa utmärkt på kontoret så vi hämtade ut den och placerade den i korridoren utanför oss. Kul att ha modellen att snegla på när man funderar över hur slutprodukten ska bli, den har hjälpt oss på flera sätt i vårt dagliga arbete redan. Det är en sak att se detaljerna på en ritning men att ha något 3-dimensionellt att jämföra med gör onekligen saker och ting lite lättare. Modellerna är detaljrika och byggda enligt senaste GA-ritningarna och modellbyggarna i Berlin har gjort ett bra jobb med att verkställa därefter.

Styrmansbesök på varvet
Besöken har avlöst varandra här på sistone. Först släktingarna från Sverige och nu i veckan hade styrman Modin från STAR PISCES och hans flickvän Rea vägarna förbi. De var ute på en road trip genom Europa och efter en gemensam lunch tog jag både dem och Desiree runt en sväng ombord i fartyget. Nu när alltmer saker kommer på plats inne i båten så ökar naturligtvis risken ett en svetsloppa eller liknande antänder något. När båten var bar inombords och bara stål så långt ögat nådde var risken onekligen inte lika hög. Så sedan förra veckan finns vändkors vid landgångarna som leder ombord där man måste registrera sitt varvs-ID så att det hela tiden finns en uppdaterad logg på vilka som befinner sig ombord.

Något för Don Quijote?
Desiree och jag firade långhelgen till större delen i Holland. Tulpaner i miljontals skådades på en världens största blomsterparker, Keukenhof i Lisse utanför Amsterdam, och väderkvarnar som bevarats väl i Kinderdijk öster om Rotterdam. Natten däremellan spenderades i Vlaardingen på ett hotell i hamnnära miljö och Europoort som granne. Vädret har vi definitivt inte kunnat klaga på. Blå himmel, strålande sol och en termometer som visade 29 grader varmt i lördags. Gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar