16 juni 2016

På besök i källaren

En av fem dieselgeneratorer ombord
Några av de återkommande inspektionerna i veckorna är funktionskontroll av branddörrar runt om i fartygen. Allt eftersom de blir färdiga för inspektion. I tisdags var en sådan inspektion och fokus var branddörrarna nere i maskinutrymmet. Så det blev en hel del löpande upp och ner i lejdare, fram och åter över gretingar och in och ut ur vattentäta indelningar. Jag passade på att, för er maskinorienterade läsare, ta en bild på en av våra 5 dieselgeneratorer. Samtliga tillverkade av den tyska maskintillverkaren MAN.

US Coast Guard på besök
Samma dag stod även en annan inspektion på programmet. Det är numera praxis att representanter från US Coast Guard kommer och gör inspektion av de kryssningsfartyg som byggs här på Meyer Werft. Detta oavsett om fartyget kommer att gå i trafik på USA eller inte. På det viset har de i alla fall varit inblandade i ett tidigt skede och ser till att deras önskemål också är tillgodosedda. Speciellt eftersom våra två fartyg bygger på referensfartyg från NCL som ju går i trafik på amerikanska hamnar. Alla inspektioner som gjordes på referensbåten ska naturligtvis göras hos oss också. 4 personer iklädda USCG-märkta overaller anslöt till denna inspektion, två av de är stationerade i Europa och de andra två flögs in från Washington. Vi delade upp oss i två team och gick igenom båten från topp till tå främst med fokus på isolering och strukturellt brandskydd.

I veckan som kommer står ett besök i Esbjerg på "att-göra-listan". Våra Marine Evacuation Systems ska inspekteras i Vikings fabrik där och eftersom Danmark är mer eller mindre på vägen hemåt så passar vi på att åka direkt därifrån till Sverige för att fira midsommar också. Passar utmärkt. Ska dessutom bli intressant att se hur dessa evakueringsstrumpor ser ut i verkligheten. Jag har aldrig tidigare jobbat i fartyg med denna typ av utrustning. En intressant resa till Jylland med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar