04 juni 2016

Uppdatering från Niedersachsen

Bryggan fotograferad från Helikopterplattan
Som jag tidigare rapporterat har GENTING DREAM (S.711) var komplett, räknat till antal block, sedan ett par månader tillbaka. Detta betyder att utsidan sitter ihop och alla de firmor och underleverantörer som ansvarar för respektive område inne i fartyget har satt högsta fart för att få insidan komplett också. Ännu återstår ett antal månader innan det är leverans och i takt med att alltmer blir färdigt så ökar naturligtvis antalet inspektioner för alla inblandade.

Också för egen del ser jag hur fördelningen mellan pappersjobb på kontoret och inspektioner i båten tippar allt mer över mot det sistnämnda. Branddörrars funktion och specifikationer som ska kontrolleras. Förtöjningsspel med tillhörande pollare och kungar ska dubbelkollas så att de står på rätt plats innan slutlig svetsning. En och annan färginspektion för att underlätta livet för våra färgkillar som många dagar har en lång lista med inspektioner på sitt bord. Det är ett otroligt intressant skede nu när arbetet har kommit så här pass långt och saker och ting börjar se allt mer färdigt ut. Fort går det också, varvet har ju pressat byggtiderna på de senaste fartygen och detta betyder naturligtvis ett högt tempo och vikten av att vi är alerta och följer upp kvaliteten och riktigheten i deras arbete kan inte nog poängteras.

Global Class för Star Cruises
Samtidigt som vi kan se de första blocken ta sin form till fartyg nummer två, WORLD DREAM (S.712) så har Genting offentliggjort sin senaste satsning för Star Cruises. Detta kallar man "Global Class" och kommer att bli bjässar på hela 201 000 bruttoregisterton. Detta betyder att sysselsättningen för de varv som ägarbolaget förvärvat i Bremerhaven, Wismar, Stralsund och Warnemünde börjar bli allt mer tydlig. Det nybbygnadsprogram som nu ligger på bordet med flodkryssningsbåtar för Crystal, polarklassad lyxjakt i större format för samma Crystal och så dessa senaste megakryssningsfartyg för Star Cruises är onekligen omfattande. Vi går en mycket intressant tid till mötes.

Eftersom både Desiree och jag inser att det bara kommer bli mer och mer fullt upp ju närmare leverans av S.711 vi kommer så passar vi på att ägna helgerna till att utforska omgivningarna. Resan till Kielkanalen har ju redan beskrivits i tidigare inlägg och förra helgen spenderades en natt på hotell i holländska Roermond. En stad med mycket historia men även en nutida touch med ett Outlet center även där. Så vi har nu fyllt på garderoberna ännu lite mer. Kul att kunna ha möjligheten att se sig om på kontinenten och Roermond var en mycket pittoresk stad vid floden Roer, cirka 2 timmar och 45 minuters bilfärd från Papenburg.

Roermond vid floden Roer.
Fast just i detta nu sitter vi på balkongen i lägenheten vid Hauptkanal och njuter av denna sköna försommarkväll samtidigt som vi lyssnar på sorlet och live-uppträdandena från Stadsfesten här i Papenburg. Denna tillställning går av stapeln denna helg och vi har en av de stora scenerna som granne, vilket gör att det nästa känns som att banden faktiskt står på vår balkong. Det är ett hus i vägen så vi kan inte se dem men hör dem det gör vi mycket väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar