25 juli 2016

Turist javisst

Centrala Köln sett från Rhen
I veckorna bygger vi båt och på helgerna turistar vi i omgivningarna. Det låter väl som ett bra upplägg? Bäst att passa på i alla fall för snart tas nog både helger och nätter i anspråk också när det drar ihop sig för slutbesiktningar och tester av allehanda slag. Om en månad dras GENTING DREAM ut ur bygghallen för de sista veckorna vid utrustningskaj innan provturer. Det går ohyggligt fort.

Kölner Dom i nattlig prakt
De senaste helgerna har faktiskt inneburit ett och samma resmål, Groningen i Nederländerna, jag måste säga att denna stad har en hel del storstadspuls och erbjuder såväl shopping som god mat och framför allt biofilmer på engelska. Något som Tyskland inte direkt stoltserar med, åtminstone inte här i lilla Papenburg. För några helger sen var vi i Köln och skådade Kölnerdomen, flodtur på Rhen och flanerande i de vackra äldre delarna av staden.

De senaste två veckorna har varvet varit stängt som det så fint kallas. Det betyder i praktiken inte speciellt mycket mer än att de som sitter på kontoren och spottar ut ritningar för godkännande har slagit av på takten men i produktionen var det fortfarande mycket som var som vanligt. Brandlarmsinspektioner, täthetstester av skrovdörrar och fönster, målningsinspektioner och mycket annat har fortgått under dessa två veckor också. Nu väntar som sagt upploppet mot leverans och jag antar att de närmaste veckorna kommer swisha förbi i högsta fart.

Vi är ett härligt gäng här nere i Papenburg och den senaste tiden har det anslutit alltmer folk som ska utgöra besättningen på GENTING DREAM och kontoren här på Site Office börjar bli nästintill fullbesatta. Kul med lite liv och rörelse vilket också kan ge upphov till ytterligare samkväm. Erik, min avlösare på SSQ, som ska vara Safety Manager på S.711 bjöd till exempel in till lite grillning ute hos honom och hans tjej i fredags. Härligt väder, gott grillat och allsång. Lysande och utomordentligt trevligt!
Grillfest i Papenburgs utkanter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar