05 januari 2017

Ett nytt bloggår tar fart

Avgång Puttgarden på nordgående
Jajamen, 2017 är här! Ett nytt år med nya möjligheter och utmaningar! Så brukar det ju låta varje år däremot kan ju innebörden av dessa möjligheter och utmaningar variera kraftigt från år till annat. Förra året var minst sagt annorlunda i och med att jag var landbaserad hela året. Nog saknar jag ombordtjänst och den typen av arbetsschema passar mig perfekt, ska i ärlighetens namn säga att jag ännu inte vant mig vid det här "åtta-till-fem-köret" och endast lediga helger.

Jag och Desiree fick en dryg vecka i Sverige över jul och nyår vilken vi spenderade på allehanda håll. Julafton hos min ena syster med familj i Stockholm, juldag hos moster i Vallentuna, bröllopsdag firades på Nynäs Havsbad och slutligen nyåret firades in ombord på Viking Cinderella tillsammans med mina föräldrar. Alltid lika skönt att komma hemåt och umgås med familj och vänner. Vi tog ett klokt beslut att köra tillbaka ner till Tyskland en dag tidigare eftersom vi med facit i hand förmodligen fastnat i nån snödriva annars. Både nordgående innan jul och sydgående efter nyår gick väldigt smidigt, vi färjade över Puttgarden-Rödby och sedan Öresundsbron, vilket båda är väldigt smidigt när man har en BroBizz. Det bara piper till i Bizzen och sen kör man vidare, känns nästan som gratis.

Varvet har varit mer eller mindre stängt över helgerna och det enda som inte vilat är målningsarbetena eftersom uppehåll i produktionen betyder ostört målande. Det är annars fortfarande rätt "dött" ute i hallen och på varvskontoret står de flesta stolar tomma, det blir först på måndag som verksamheten börjar vakna till liv igen. Vårt Site Office inget undantag heller, vi är några vilsna själar här redan nu men de flesta droppar in nästa vecka. Nästa vecka hålls också den officiella kölsträckningsceremonin för WORLD DREAM. Den egentliga kölsträckningen har naturligtvis skett för längesedan, om inte annat vittnar det 135 meter långa och 19 däck höga megablocket som ligger förtöjt vid utrustningskajen om detta. Jag tog en sväng ombord och genom hallarna igår och kunde bland annat se att blocket som innehåller kommandobryggan har börjat ta form.

Avslutningsvis en liten filmsnutt som varvet sammanställt, "Shipbuilding Impressions 2016", som visar godbitar från skeppsbyggnadsåret 2016 i Papenburg. Filmen visar diverse klipp från de båda fartyg som levererades från Meyer Werft i fjol, OVATION OF THE SEAS och vår egen GENTING DREAM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar