18 januari 2017

Papenburg i vinterskrud

PAPENBURG på besök i Papenburg
Det är inte en helt vanlig syn här i Tysklands nordvästra utpost, att se träden frostvita och solen skina. Vinter i Niedersachsen är annars ihållande regn och blåst vilket är långt ifrån de fina friska vinterdagar som Köping med omnejd kan bjuda på. Fast i och med att det så sällan är vinterväglag i Papenburg så för detta med sig en viss trafikproblematik eftersom de annars så fartblinda Emslands-bilisterna plötsligt blir väldigt lätta på gasfoten. Köerna ringlar i snigelfart längs huvudlederna. Snart är säkert regnet tillbaka och ordningen återställd.

En för övrigt väldigt vanlig syn är fartyget PAPENBURG på bilden ovan, som jag tidigare skrivit en hel del om. I förrgår ankom hon med ännu ett block från Warnemünde som betyder ännu en bit av pusslet som resulterar i WORLD DREAM.

Vi jobbar på här på kontoret med att följa upp de eventuella problem som har presenterat sig på GENTING DREAM och lägger dessa till erfarenhetsbanken. Erfarenheter som är mycket nyttiga när det är dags att godkänna ritningarna för WORLD DREAM. Parallellt med detta pågår diskussioner om vilka andra förändringar som önskas göras och detta kombinerat gör att arbetsdagarna rusar förbi i rask takt. De flesta förändringar gäller publika utrymmen i form av restauranger, kasinon och barer. Det kommer dock in på mina områden när det gäller säkerhetsbiten i form av utrymningsvägar, kapacitetsökningar och evakueringsberäkningar. Ofta är det ju så att en förändring i ett utrymme involverar system och beräkningar från flera olika avdelningar. Behövs ökad kapacitet för ventilationen? Finns det ström- och datauttag så det räcker? Har möblemanget rätt brandsäkerhetscertifikat? Behövs extra sprinklermunstycken? Vem är Björn och vem är Benny? Ja ni hör, det finns många olika paramterar att ta hänsyn till. Tur att vi är ett starkt och väl fungerande Site Team på plats.

Som tidigare inlägg via Instagram vittnat om så fortlöpte den officiella kölsträcknings-ceremonin utan bekymmer och vi har också hunnit med att avklara vid varvets årliga nyårsfest. En trevlig samling i den Hotell- och Restauranganläggning som numera huserar på det område där det gamla varvet låg en gång i tiden. Därav det passande namnet "Alte Werft" som helt enkelt är tyska för "Gamla varvet".

På återhörande mina vänner. Lev och må!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar